Månadens profilPosted by Redaktionen Mon, October 13, 2014 14:45:41

Namn Karl-Fredrick Frejd

Ålder 48 år

Yrke Jobbar på ett metallurgiskt lab

Bor I Boxholm (Södra Östergötland)

Md Minelab Safari samt XP Deus

När började du med md & varför?

Jag är väl en liten äventyrare och MD lät intressant. Jag köpte min första MD från Jula för 20 år sedan. Den var ingen höjdare så det tog väl musten ur intresset då. Såg förra hösten ett program på Tv som hette The Diggers som åter igen fick intresset att blomma. Det fanns ju nyare modeller som faktiskt hittade saker.och det gjorde jag. Nu var jag fast.

Söker helst på?

Jag har lite olika tillstånd från Länsstyrelsen men badplatser är kul tycker jag. Åkrar och betesmark har sin charm också.

Bästa fynd?!

Hmm Ja...jag har hittat en vigselring i guld som jag återbördade till ägarinnan som blev jätteglad. Det var trevligt. Dock tror jag att själva värdet i metallen spelar mindre roll för mig om man räknar ”bästa fynd”. Historia, område. Affektionsvärde värderar jag mera. En obetydlig luskam kan få mig att dansa indiandans. :)

Senaste fynd?

Var med på SMF´s träff i Halland och hittade där ett mynt från 1600 talet samt fina handsmidda knappar. Dessutom fann jag ett par små emblem som nu ligger under utredning om det är någon typ av gamla militära gradbeteckningar.

Och till sist, varför är du medlem i smf?

Det var ett självklart val för mig. Jag är väl lite av en föreningsmänniska. Nu när jag träffat många av medlemmarna på träffar och annat så måste jag säga att vi är ett skönt gäng.

• Comments(0)//detektoristen.sverigesmetallsokarforening.se/#post21