Månadens profil

Yrke: Låssmed

Bor: Solstaden Borås

MD: Fisher F75 o F2

När började du använda MD & varför?

Hmm, 2010 tror jag det var.. Hörde talas om att nån skogs-mulle vid namn Ulf Örnell skaffat en detektor och han var minst sagt extas över denna hobbyn, dock gick det inte så bra för honom så tänkte att jag får hjälpa den gamla farbrorn lite, så införskaffade mig en fisher f2. Det var då man flitigt orkade lägga upp sina "hunts" på youtube och fick kontakter med likasinnade nördar runt om i världen.

Det var också då man blev förbannad när man inte fått sitt tillstånd inom 2 veckor,

det var tider det =)

Söker helst:

Förr på stränder, nu har man tröttnat på att gräva så mycket, är nog lite lat, så nu är helt klart favoriten åkermark.

Känns som alla signaler på åkermark är en möjlig "rolig signal" medans på stränder

man mer tänker "undrar va detta är för skit".

Tyvärr skräpas det ner mer än det tappas =)

Bästa fynd:

Har nog ingen direkt favorit, självklart kul att få lämna tillbaka guldring till glad ägare.

Men annars är nog favoriterna fickuren man hittat.
Ett mer eller mindre skellet ur i silver och den första jag hittade gömt under en sten som tom hade helt glas.

Men annars älskar jag hitta saker man får leta runt på nätet för att hitta årtal.

Allt med text och stämplar man inte känner till som ger detektivarbete är skit kul!
(Även de grejjer i silver man hittar där det står "Albert 18/7 1912" är kul med).

Senaste fyndet:

Inte sökt något efter träffen, så en spegelvänd 1/2 öring som ingen riktigt vet vad det är?

Och till sist, varför är du medlem i smf?

För mig en självklarhet, ju fler desto roligare!

Riktigt kul att få träffa lika "udda" människor som en själv, alla som diskuterat sin hobby och

passion för metalldetektering för kompisar har väl ja.... Ni vet.. "Nu pratar vi om nått annat.."

Alltid kul att nörda ner sig i något och då riktigt kul att träffa riktigt duktiga

personer med samma hobby, där man kan byta tips och trix med varandra.

Sen de alltid så lyckade träffarna man fått vara med på!
Årets höjdpunkter är trots allt dessa träffar där man möter dessa "figurer" man bara pratat med via datorn.

Och givetvis alltid kul då det ploppar upp grejjer man aldrig tidigare sett.

Och sist men inte minst, det känns som ju mer föreningen växer ju mer har vi att säga till om och har chansen att ändra på saker och ting med våra konstiga lagar här i sverige som försvårar saker och ting för oss.
Tycker det är ett riktigt gött gäng och alltid kul att träffa nya personer.

Och då tackar jag mig själv för intervjun. Skål!

• Comments(1)//detektoristen.sverigesmetallsokarforening.se/#post27