Midsommar MARdrömmen

InsändarePosted by Redaktionen Fri, July 01, 2016 23:15:44
Sagan om Ringen, igen

Rolf Guldström på Ädelfors Guldvaskning fick frågan via mejl från Andreas om någon skulle kunna hjälpa till med att leta fram en guldring som hade tappats i sjön under bad tur på midsommarafton.

Guldström får mycket av denna typ av frågor eftersom han säljer metallsökarutrustning Andreas hade varit och badat med sina kompisar på midsommarafton och kände hur ringen gled av från fingret. Det är något som många andra har fått uppleva när man badar i kallt vatten och fingrarna krymper, då blir ringen plötsligt för stor och trillar av. Andras försökte med hjälp av sina kompisar leta efter ringen men utan resultat-
Andreas kontaktade Rolf Guldström som i sin tur vidarebefordrade frågan till Sveriges Metallsökarförening(SMF) den 25 juni, då SMF har hjälpt folk med liknande uppdrag flera tillfällen tidigare. När jag läste om uppdraget så såg jag att det var i mina hemtrakter och svarade att jag kan ta åt mig uppdraget Jag kontaktade Andreas som var lite lätt upprört över att han hade tappat ringen. Jag fick höra att ringen var arvegods från farfar och ringen hade oerhört affektionsvärde för honom. Vi kom överens om att jag söker tillstånd från länsstyrelsen så fort som möjligt.

Jag fick ungefärliga uppgifter via mejl var Andreas hade tappat ringen, saken gjordes inte bättre att det var första gången Andreas hade varit på denna plats och badat. Skickade in ansökan till Länsstyrelsen och väntade svar, hade lovat Andreas att jag även ringer till Länsstyrelsen för att kolla om man kan hantera ärendet snabbare När jag ringde till Länsstyrelsen på måndag så fick jag inte tag på någon som hade hand om metallsökarärenden. På tisdag när jag ringde så fick jag höra att handläggaren var sjuk och eventuellt skulle komma på torsdag. Torsdag fick jag samma svar, handläggaren var sjuk. Jag tänkte att jag väntar till fredag och ringer igen. Svaret var detsamma även på fredag och jag kände att det här kan ta tid men jag ska inte ge upp och letade upp nummer till personen som hade hand om berörd avdelning på länsstyrelsen.

Denna person svarade direkt och jag fick numret till Ewa. Hon gjorde sin sista dag före semester och förstod direkt vad detta handlade om. Hon kollade genom ansökningen, justerade sökområdet och sa att det är nog inga hinder här. Fick tillståndet via mejl samma eftermiddag Idag den 1 juli 2016 skickade jag ett meddelande till Andreas och informerade att jag har tillstånd nu. Andreas frågade när jag hinner söka efter ringen och jag svarade att det kan jag göra nu direkt. Vi träffades nära sökplatsen och knappt timme senare hade Andreas ringen igen på sitt finger

Med vänlig hälsning Seppo

• Comments(0)//detektoristen.sverigesmetallsokarforening.se/#post51