Månadens profilPosted by Redaktionen Thu, February 06, 2014 15:22:51

Namn: Alessandro Sandberg
Ålder: 26
Yrke: Billing tekniker på Tele2
Bor: Karlskoga (Karlmar inom snar framtid)
MD: XP Gold Maxx Power 18kHz
Medlemsid:
När började du MD & varför?
Jag började 2011 om jag inte minns det fel, den första detektorn jag inskaffade var en riktig usel en, en från Rusta för 699kr som jag packade ner förgott efter första användningen. Efter det letade jag länge och fick tillsist ro att välja en bra detektor och jag har haft den sedan dess. Intresset i sig har alltid existerat sedan jag såg Indiana Jones med korsfarar nissen, sedan är man uppväxt i en historisk miljö och intresset växte.

Söker helst på:
Jag ser alltid tid å läser historiken om en plats,med hjälp av kartor,bygdeböcker gamla anteckningar etc allt som kan ge en information om en plats. Sedan tycker jag de bästa områderna är de med inge folk, tyst och lugnt. Öppna ytor gärna så långt ögat kan nå med mjuk mark.

Bästa fynd: Svår en, finns en hel del fina saker man har hittat, ex en 1800-tals patron omgjord till en visselpipa,men ett stycke förvarat papper,dock var det endast en liten bit som klarade sig,men man kan läsa sig till och chansa att det rör lön för bergmän. Sedan har vi en guldring i Blå aquamarinsten som nu min blivande sambo bär. Mynt mässigt är det finaste 4 Öre Silfer 1676. En leksaksbil från 60-70-tal där en rot har gått igenom bilen och växt ihop med föremålet,detta är bara ett tecken på hur saker blir ett med årens gång. Finns dock MÅNGA fler.

Senaste fyndet: En troligtvis sent 1800/början på 1900-tals fickplunta. Funnen på ett gammalt parkområde. Den hade läder omslag men var så lite kvar av den så det skrotades.
Varför är du medlem i SMF?

Jag blev medlem för att jag stödjer idén om att denna hobby skall spridas, samt ett bättre sammarbete mot de olika länen för att bevara historien i sig. Ligger det kvar så förstörs det mer än om någon tar upp och hand om föremålet. Sedan för att träffa likasinnade intresse. Dela egenskaper,skryta å peppa varandra. Smf är den första föreningen Innom ett.intresse jag anser passat. Bra och härligt gäng!

• Comments(0)//detektoristen.sverigesmetallsokarforening.se/#post6