Månadens profilPosted by Redaktionen Mon, March 03, 2014 08:04:59

Yrke: Väktare på Securitas
Bor: Ullared Halland
MD: Fisher F5

När började du MD & varför:

Jag började 2012 och som så många andra så köpte jag en skitdetektor på TeknikMagasinet. I oktober 2013 beställde jag min F5 och nu så börjar man kolla efter något bättre (man blir alldrig nöjd ;) ) .

Jag ärvde en mynt samling av min farfar när jag var 14 år och där startade väl mitt intresse

för mynt av alla de slag. Men jag är också en “sakletare”, plocka svamp och fiske är två stora passioner i mitt liv.

Söker helst på:

Stränder av alla de slag samt campingar har väl varit dom stora målen hittills.

Bästa fynd:

Får väl säga en 18k guldring med en röd sten. Fast en 5-öring från 1885 värmer också mitt gamla myntsamlarhjärta. Har ju inte detekterat på allvar så länge så det bästa fyndet ligger än så länge och väntar på mig.

Senaste fyndet:

Senaste fynden var 33 mynt varav 17 st var 10-öringar mellan 1990 - 1931.

Varför är du medlem i SMF:

Jag gick med i SMF för att se och lära. Har alltid haft respekt för människor med kunskap. Läste att ni träffas ibland och det är ju ett perfekt sätt att suga åt sig kunskap av andra medlemmar/detektorister.

• Comments(0)//detektoristen.sverigesmetallsokarforening.se/#post7